top of page

Frits H. Emmerik 

Creatief concept & tekst, journalist

Frits baard Hendrik Emmerik, 2019.jpg

"Slechts de fantasie biedt ons voldoende zekerheid. "

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

Waar kan ik u mee helpen ?

 

Concept

Stel: u fabriceert kop en schotels en u wilt omzet maken. De advertentie is snel bedacht: het setje in beeld met ‘Slechts € 2,95’ erboven. Overtuigend?

Ik verzin en schrijf de memoires van het kopje. Hoe het de schotel ontmoette. Waarom je het oor soms links, soms rechts aantreft. Dat het leeg is, wanneer je de bodem ziet. Zo schotel ik de doelgroep een verrassend leuk kopje voor. Dat verhaal verheft het duo tot een kop en schotel, die elke prijs dubbel en dwars waard zijn.

 

Tekst

Iedereen kan schrijven. Dat lijk je tegenwoordig uit veel tekst te moeten opmaken. Hoe je schrijft? Maakt niet uit. Anderen begrijpen je toch wel. Toch? Ik denk van niet. Ik zie veel tekst zonder ziel. De uitdaging tot lezen ontbreekt. En dan blijft een tekst ongezien en de boodschap ongehoord. Die mysterieuze uitdaging tot lezen krijgt niet iedereen in een tekst geschreven. Het blijft beperkt tot een zinloze aaneenschakeling van woorden. Terwijl je voor een bescheiden honorarium de magie om de lezer te betoveren erbij kunt krijgen.

 

Journalist

Geen stukkies, maar diepgravende verhalen. Over de politiek, die alles op papier oplost en dan uit onderzoek nog niet leert dat het nooit werkte. Over agrariërs die door de waardeketen van de voedselindustrie worden uitgemolken. Over een asociale situatie die op een sociale ommekeer wacht. En zo voort!

Heel bijzonder tot goed gek ...

 

Sommige promotionele boodschappen lenen zich perfect voor cabaret, liedjes of zelfs een musical. Wel eens gedacht over Etalage Theater om een winkelcentrum op te pimpen? Of een politiek vraagstuk aan je doelgroep voorleggen met behulp van Discussie Stukken? Ja, sociale media zijn aanwinsten. Maar inmiddels valt creatieve communicatie weer meer op.

bottom of page